2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

0
2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Bu makalemizde 2020 yılında sağlıklı beslenme önerileri konusunda uzman fikirlerini sizler için derlemek istedik. Türkiye’de özellikle beslenme alışkanlıkları ciddi anlamda farklılık göstermeye başladı. Sağlıklı beslenme konusu her ne olursa olsun hayatımızın merkezinde olması gereken unsurların başında geliyor.

Her sene başında uzmanlar, o sene için güncel şartları inceleyerek beslenme önerisi listesi yaparlar. Bu liste, aslında insan sağlığı için de her anlamda önem arz eden bileşenleri içerir. Bu bileşenler sayesinde de günlük yaşantımızı en sağlıklı şekilde idame etmemiz öncelikler arasında kendisini gösterir. 2020 yılı beslenme trendleri ile alakalı olarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Yazı İçeriği

1-) Bitkisel Proteinler

Protein, vücudumuzun günlük yaşantı içerisinde en çok ihtiyacı olan besinlerden birisidir. Dolayısı ile uzmanlar, protein takviyesi konusunda mümkün mertebe en ideal seçenekleri sizlere sunuyor diyebiliriz sanırım. Tabi ki bu bitkisel proteinler nelerdir? Hemen bunlardan birkaçını sıralayacak olursak;

  • Balık,
  • Sebze ağırlıklı salatalar,
  • Kırmızı et tüketimi,
  • Mantar,
  • Baklagiller,
  • Protein içerikli sebzeler,

bu noktada ciddi anlamda önem arz eden bileşenler olarak adından söz ettiriyor. Sağlıklı bir yaşam için öncelikli olarak bitkisel proteinlere ciddi anlamda ağırlık vermek mantıklı olacaktır.

bitkisel-proteinler 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

2-) Tam Buğday Unu

Un, hamur işi noktasında özellikle hayatımızın içerisinde ciddi anlamda olan unsurlar arasında. Ekmek, zaten hayatımızın merkezinde olan gıda maddelerinin başında geliyor. Beyaz un kullanılıyor hali ile. Bunun için tam buğday unu geçişi yapın. Sınırları ciddi anlamda aşmanız gerekiyor ve aynı zamanda diğer un türlerine de yer açın. Kepekli un dahi hayatınızda sizleri ciddi anlamda olumlu etkileyecek unsurların başında geliyor diyebiliriz sanırım.

tam-bugday-unu 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

3-) Alternatif Şekerler

Şeker, özellikle günlük yaşantımız için en olumsuz unsurlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor diyebiliriz sanırım. Türkiye geneline baktığımız zaman diyabet hastalığının da ciddi şekilde yaygın olduğunu biliyoruz.

Şeker kullanımında alternatif seçenekler de ciddi anlamda çoğaldı. Doğal şeker şurubu, bal, pekmez gibi alternatif tatlandırıcı ürünlere eğilim gösterin. Şeker konusunda özellikle toz ve küp şeker kullanımı yerine alternatif seçenekler üzerine eğilim gösterin. Bu sayede çok daha sağlıklı bir yaşam için ilk önemli adımları atarsınız.

alternatif-sekerler 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

4-) Bitkisel Süt Ürünleri

Bitkisel sütler, kısa bir zaman dilimi içerisinde ciddi anlamda yükseliş gösterdi. Yapay sütler, kısa zaman içerisinde insan hayatını ciddi anlamda olumsuz tehdit ettiğinden dolayı bitkisel sütte çeşitliliğin de artış gösterdiğini net bir şekilde söyleyebiliriz sanırım.

Yulaf sütü, badem sütü ya da Hindistan cevizi sütü gibi ürünleri marketlerde bulma şansına erişiyoruz. Alternatif bitkisel içerikli sütlere eğilim göstererek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ürünleri takviye alalım. Bu şekilde vitamin alımımız da artış gösterir ve beraberinde ilgi çekici seçenekle ön plana çıkar.

bitkisel-sut-urunleri 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

5-) Fermente Ürünler

Fermente kavramını günümüzde birçok insan ne yazık ki bilmiyor. Ancak fermente ürünlerin insan sağlığı için ciddi anlamda faydalı olduğunu biliyoruz. Peki nedir bu fermente ürünler? Hangi gıdalar fermente sınıfı içerisine girer?

Kefir, kombucha, kvass, tarhana, turşu, sirke ve boza gibi yiyecekler ya da içecekler fermente sınıfına girer. Dolayısı ile bu sınıf içerisinde ki tüm gıdalar beraberinde mükemmel seçenekleri sunar. Günlük yaşantınızda bu tarz gıdaları ciddi anlamda ön planda tutmanız gerekiyor. Günlük tüketiminizi arttırmanızda fayda var.

fermente-urunler 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

6-) Bitki Çaylarına Ağırlık Verin

Doğal yaşam dediğimiz zaman bu sınıfın içerisinde birçok farklı seçeneği inceleme şansına sahip oluruz. Sağlıklı bir yaşam için ilk ciddi adımları atmak istediğinizde buna öncelikle kendi beslenme standartlarınızı değiştirerek başlayın. Bitki çayları, uzmanların özellikle en çok üzerinde durduğu seçeneklerin başında geliyor.

Günlük yaşantımızda özellikle siyah çay için olduğu kadar yeşil çayda tüketin. Rezene çayı, ıhlamur, nane limon ya da bu gibi doğal çaylar tüketerek sağlıklı bir yaşam için yine ciddi adımlar atma şansına sahip oluruz. Günlük yaşantımızda su tüketimini de her açıdan arttırmak durumundayız. En az 3 litre su tüketimi her insan vücudu için en ideal seçenek olacaktır.

bitki-caylari 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri

7-) Uyku Sürenizi Arttırın ve Gıdanızı Alın

İnsan vücudu için en önemli olan unsurlardan birisi de şüphesiz ki uyku süresidir. En az beslenme kadar önemli bir konu olan uyku süreleri, zaman içerisinde insanlara psikolojik ve mental açıdan birçok farklı alternatif sağlar.

Uyku sürelerinin kalitesi, uzmanlar tarafından sürekli öneriler konulardan bir diğeri. Her ne olursa olsun sağlıklı bir yaşam için ilk ciddi adımları atın. İyi uyuyun, sağlıklı beslenin ve yaşam standartlarınızı ciddi anlamda iyileştirin.

uyku-suresi-1 2020 Yılında Sağlıklı Beslenme Önerileri


Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz